shadow

În etapa a II-a a Ligii Naționale de Baschet Feminin, UPM BC Sirius Tîrgu Mureș a obținut a doua victorie, 88-87 (25-26, 23-14, 17-23, 23-24) cu CSB Teleorman Alexandria. După ce s-au impus surprinzător în etapa inaugurală a campionatului pe terenul gălățencelor de la Phoenix, mureșencele înfruntau pe teren propriu formația care le-a eliminat fără drept de apel din Cupa României, cu o dublă victorie, la 20 și 13 puncte. Întâlnirea a fost foarte echilibrată, replica echipei considerate outsider fiind una foarte bună. Pe parcursul jocului s-au înregistrat numeroase răsturnări de scor, cu multe schimbări de lider și minute în care fiecare coș aducea echipa marcatoare în avantaj. Cel mai mare avantaj al oaspetelor a fost de 7 puncte, în timp ce echipa antrenată de Ionel Brustur a reușit să se desprindă în startul sfertului trei la 10 puncte (50-40). Au urmat însă peste patru minute în care teleormănencele, ajutate și de unele decizii a brigăzii de arbitri, au reușit un parțial 13-0, reușind apoi să se despindă din nou la 7 puncte. Fetele de la Sirius au luptat să revină în joc, dar au ratat de câteva ori șansa de a egala. Când mai erau 10 secunde de joc avantajul oaspetelor a ajuns la un singur punct și mureșencele au recuperat sub propriul panou. Două faulturi, la 7 secunde și la 4 au împiedicat ajungerea sub panoul advers. La ultima minge aruncată de la margine însă, Robinson a pătruns și a pasat sub panou la Lawrence, care a înscris pe sirena de final coșul victoriei.

De remarcat eficacitatea aruncărilor de 3 puncte, principala „armă” a mureșencelor, cu 11 reușite din 20 de aruncări, față de 5 din 25 a adversarelor.

Marcatoarele de la UPM BC Sirius au fost: Mitov 21 puncte (4×3), Robinson 18, Beldian 17 (5×3), Willliams 14, Lawrence 11, Gál 7 (2×3). A mai jucat Alina Pop.

De la oaspete cele mai bune marcatoare au fost Bartee 27 (2), Amukamara 22 (1) și Grbic 20 (1).

 

Autor

SportulMuresean

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *