shadow

În urmă cu 9 ani, în Liga II de fotbal apărea o „echipă fantomă”, care surpridea pe toată lumea prin startul ei debordant. Puțină lume știa de unde apăruse FCM Tîrgu Mureș, când „orașul florilor” dispăruse aproape complet de pe harta fotbalistică a României. Mai exact, ASA(rmata) retrogradase ultima dată din Divizia A în 1992, după care câțiva ani s-a chinuit de-a dreptul în eșaloanele inferioare, apoi a dispărut complet. Clubul se și desființase în 2005, iar acest FCM era echipa năcută din Siletina, care a cumpărat, ca în România, locul în Liga II de la echipa din Sânicolau Mare. Aceasta promovase, dar nu își permitea din punct de vedere financiar să evolueze în eșalonul secund. FCM evolua în seria 2 (Vest) la acea vreme, în care eșalonul secund avea două serii a câte 18 echipe. Venită „de nicăieri”, echipa mureșeană obținea în etapa a III-a o victorie categorică pe teren propriu, 6-0 cu FCM Târgoviște. După un ezitant 2-2 în prima etapă cu mult mai titrata și abia retrogradata din Liga I, UTA, mureșenii câștigau în deplasare cu 1-0 la Minerul Lupeni și au luptat cu șanse reale de a promova din prima ediție. Acest lucru nici nu era permis, dar au reușit acest lucru în sezonul viitor.

Subiectul este însă legat de poziția actuală a echipei, revenită în urmă cu patru ani la denumirea de ASA, probabil pentru a sensibiliza, a trezi nostalgia suporterilor vechiului ASA.

Acest lucru nu s-a reușit. Jucătorii sunt „mercenari”, conducerea nu ține cont de dorințele celor care sperau în renașterea fotbalului mureșean. Sunt mai importante jocurile politice și ambițiile personale. Astfel, noua ASA se află foarte aproape de a dispărea din nou din peisaj. În ciuda numeroaselor nume marcante din fotbalul românesc care au trecut pe la club, în ciuda trofeului câștigat, Supercupa din vara anului 2015 și un titlu ratat oarecum „dubios” în finalul ediției încheiate în același an, echipa a retrogradat în această vară aproape rușinos și este pe punctul de a ieși „pe ușa din dos”.

Urmează un nou meci cu echipa din Târgoviște. De această dată  echipa mureșeană nu mai este acea necunoscută ca în urmă cu nouă ani. Dimpotrivă, mult mai cunoscută, cu bune, dar și cu rele. Este fosta vicecampioană, venită din Liga I, deci și așteptările erau mai mari. Suporterii au cam întors însă spatele echipei, deoarece au fost prea des dezamăgiți de ceea ce se întâmplă. ASA întâlnește așadar luni echipa din Târgoviște, unul dintre orașele în care este permisă susținerea sportului de performanță. Nimeni nu știe la ce se poate aștepta de la această întâlnire, nu se cunoaște nici pe ce jucători se mai poate conta. Conducerea a dat dovadă de „transparență”. Prima imagine este cea a siteului oficial suspendat. Informațiile care vin din alte surse indică mai degrabă dispariția totală a echipei. În urmă cu doi ani Tîrgu Mureșul a trăit din nou emoțiile cupelor europene. ASA a fost învinsă de Saint Etienne pe teren propriu cu 0-3 (foto), dar au dat emoții francezilor în retur când conduceau jocul și aveau 2-0. Acestea vor rămâne amintiri, poate și fotbalul mureșean va redeveni doar o amintire.

Autor

SportulMuresean

Comments

  1. DASCAL FRANCISC    

    FOARTE CORECT ARTICOL,EU PE PAGINA ECHIPEI AM SCRIS APROXIMATIV ACELEASI LUCRURI INAINTE SA FIE INCHIS DIN LIPSA NEPLATEI.NICI MINIMUM DE RESPECT FATA DE SUPORTERI !!!!!!!!!! OAMENI DE ZERO BARAT LA CONDUCERE,OAMENI CARE IMPUN FII IN ECHIPA ANTRENORILOR,NISTE NERUSINATI !!!!!!!!!!!!!!! DECAT SA PATEZE SI MAI MULT ISTORIA FOSTEI A.S.A SA VINA FALIMENTUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IL FALIMENTO !!!!!!! CSÖD !!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *